کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، برند علمی مشهد در تعامل میان دانشگاه و مدیریت شهری حادثه، مستأجر ساختمان‌های ناایمن شهر | گزارش آخرین وضعیت ۶۵۰ ساختمان ناایمن در بافت شهری مشهد بودجه حفظ و مرمت آثار تاریخی خراسان رضوی کمتر از نیازها | مرمت می کنیم اما به اندازه اعتبار یادمان «رستم و رخش» مشهد به دلیل اجرای پروژه چپ‌گرد شاهنامه جمع شد | نصب مجدد مجسمه پس از اتمام پروژه آلودگی شدید هوای مشهد طی روزهای آینده هم ادامه دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای همه شهروندان (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) ضرورت توسعه فضا‌های شهری ویژه بانوان در مشهد مقدس رئیس شورای اسلامی شهر مشهدمقدس: یکی از تلاش‌های شورای ششم ایجاد امکانات مناسب برای بانوان است نقش شوراهای شهر در تحقق عدالت شهری و توسعه پایدار بوستان بانوان «شهربانو بسیج» مشهد کجاست و چه امکاناتی دارد؟ بوستان‌های بانوان مشهد، الگویی برای شهر‌های دیگر کشور «نگاه جنسیتی»، بزرگ‌ترین ظلم به زن در طول تاریخ است | تأسیس بوستان شهربانو، مصداق تحقق «نگاه هویتی» به زنان شهردار مشهد مقدس مطرح کرد: توسعه فضاهای سبز و بوستان‌های شهری در دوره ششم مدیریت شهری | تامین ۸۰۰ دستگاه اتوبوس از منابع داخلی + فیلم افزایش تعداد بوستان‌های بانوان مشهد به ۱۶ بوستان بوستان بانوان بسیج در مشهد افتتاح شد (۶ آبان ۱۴۰۴) | ترکیبی از طبیعت، ورزش و آرامش برای بانوان مشهدی تداوم آلودگی هوای مشهد برای بیست‌ودومین روز پیاپی (۶ آبان ۱۴۰۴) | کودکان و سالمندان قربانیان اصلی هستند ماجرایی خواندنی که ۷۰ سال پیش اتفاق افتاد | «عبدالحمید مولوی» و نجات «گنبد سبز» از تخریب ۴۰ هزار میلیارد تومان، بدهی دستگاه‌های دولتی به مدیریت شهری مشهد تأکید شهردار مشهد بر تسریع بر اجرای مصوبات مرتبط با خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران تداوم همکاری‌های بانک شهر و شهرداری مشهد در توسعه پروژه‌های عمرانی و حمل‌ونقل شهری یعقوبی: مشهد به‌زودی در تمام مناطق خود بوستان بانوان خواهد داشت
سرخط خبرها

شهادت در روز پیروزی | در مورد شهید احمد پورمحمد گل ختمی از شهدای انقلاب مشهد

  • کد خبر: ۹۸۷۷۷
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
شهادت در روز پیروزی | در مورد شهید احمد پورمحمد گل ختمی از شهدای انقلاب مشهد
شهید احمد پورمحمد گل ختمی از شهدای انقلاب در مشهد، زخم گلوله را تحمل کرد تا ۲۲ بهمن به زمره شهیدان بپیوندد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شهیداحمد پورمحمدگل ختمی ازجمله انقلابیونی است که در جریان وقایع ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ هدف اصابت گلوله نیرو‌های گارد شاهنشاهی قرار گرفت.

شهریور ۱۳۵۷ آیت ا... قمی پس از تحمل دوزاده سال زندان، از بند رژیم شاهنشاهی آزاد شد و قصد عزیمت به مشهد کرد.

در نخستین ساعت‌های عصر ۱۷ شهریور مردم مشهد در خیابان‌های منتهی به مسیر فرودگاه، تجمع و شروع به تظاهرات کردند. ازدحام جمعیت در فرودگاه به حدی بود که مأموران امنیتی رژیم تصمیم گرفتند آیت ا... قمی را با همان هواپیمایی که به مشهد آمده بود، دوباره به تهران بازگردانند.

اطلاع مردم از این تصمیم باعث درگیری آنان با مأموران حکومت شد. در جریان این درگیری‌ها چندده نفر زخمی و شهید شدند که در میان آن‌ها نام احمد پورمحمدگل ختمی هم به چشم می‌خورد.

او در زدوخورد‌های مقابل پمپ بنزین خیابان گاراژدار‌ها و خیابان ضد هدف اصابت گلوله نیرو‌های شاهنشاهی قرار گرفت و به سرعت در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بستری شد.

سه تیر به شهیدپورمحمدگل ختمی اصابت کرد؛ یک تیر به دست و دو تیر هم به پا. تیر اولی باعث قطع دست او شد و تیر‌های دیگر هم خون ریزی شدید از ناحیه سفیدران را به همراه داشت. او سه بار در بیمارستان عمل جراحی شد، اما از آنجا که امنیت بیمارستان‌ها کم بود و نیرو‌های نظامی و ساواک مدام به مراکز درمانی حمله ور می‌شدند، خانواده به ناچار تصمیم گرفتند از او در فضای خانه مراقبت کنند.

محبوبه پورمحمد، دختر شهید، می‌گوید: «پدرم تقریبا پنج ماه در خانه بستری بود، اما سرانجام به علت خون ریزی شدید و عفونت جراحت، ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و هم زمان با روز پیروزی انقلاب اسلامی به شهادت رسید. پدر، اولین شهید راه انقلاب اسلامی بود که آزادانه و روی دستان مردم تشییع شد.

چون تا آن روز اجازه تشییع پیکر شهدای انقلاب اسلامی را نمی‌دادند و حتی در قبال دریافت مجوز کفن و دفن، پول تیر را هم از خانواده متوفی دریافت می‌کردند، اما پدرم این سعادت را داشت که روی دستان مردم از بیمارستان قائم (عج) تا حرم مطهر رضوی تشییع و در جوار بارگاه امام رضا (ع) به خاک سپرده شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->